Information om köttet

Vårt nötkött kommer från köttrasdjur uppfödda på vår gård i Gubböle, Umeå. Djuren går på naturbeten. Nötköttet får hänga i upp till 12 dagar och möra. Det lättar då med upp till ca 15 % i vikt. Man bör tänka på skillnaden, då man betalar för vatten i ej hängmörat.

Det hängmörade köttet får en helt annan karaktär och går inte att jämföra med ej hängt kött både vad gäller smak och konsistens.Välhängt kött är idag en eftertraktad råvara som är svår att hitta på hyllorna i livsmedelsbutiken.

Nötkött från Gubböle Gårdskött är garanterat välhängt.

Nötköttet från oss har även följande fördelar:

+ Lokalproducerat
+ Ingen antibiotika
+ Du vet vad du äter
+ Naturbeten
+ Öppna landskap
+ Klimatneutralt

Våra nötlådor och skinn

Nötlåda – liten

Nötlåda – liten innehåller följande:

Köttfärs, 5 kg
Nötdetaljer, 5 kg enl. nedan.
Innan/ytterlår
– Högrev
– Nötbog

Nötdetaljerna kan variera utifrån tillgång.
Men det är alltid minst 5 kg!

Totalt 10 kg kött

Pris: 1.700 kr

Nötlåda – stor

Nötlåda – stor innehåller följande:

Köttfärs, 10 kg
Nötdetaljer, 13 kg enl. nedan
Innanlår
– Ytterlår
– R
ulle
– Fransyska
– Rostbiff
– Oxfile
– Nötbog (märgpipa)
– Högrev
– Ryggbiff

Nötdetaljerna kan variera utifrån tillgång.
Men det är alltid minst 13 kg!

Totalt 23 kg kött

Pris: 3.800 kr

 

Köttfärs – 100% nötfärs

Vacpackade, frysta paket om ca 750 gram
Beställning enligt följande:

– Enstaka paket om ca 750 gr, 90 kr/pkt

– ca 5 kg (ca 6-7 paket),  5% rabatt

– ca 10 kg (13-14 paket),  10% rabatt

Pris 120 kr/kg

Pris 114 kr/kg vid 5 kg

Pris 108 kr/kg vid 10 kg