Vårt nötkött kommer från köttrasdjur uppfödda på vår gård i Gubböle, Umeå.
Djuren går på naturbeten. Nötköttet får hänga i upp till 12 dagar och möra. Det minskar då upp till 15 % i vikt. Man bör beakta skillnaden då man betalar extra för vatten i ej hängmörat kött. Det hängmörade köttet får en helt annan karaktär och går inte att jämföra med ej hängt kött både vad gäller smak och konsistens.
Välhängt kött är idag en eftertraktad råvara som är svår att hitta på hyllorna i livsmedelsbutiken.
Nötkött från Gubböle Gårdskött är garanterat välhängt.
Köttet från oss har även följande fördelar:
+ Lokalproducerat
+ Ingen antibiotika
+ Du vet vad du äter
+ Naturbeten
+ Öppna landskap
+ Klimatneutralt
Smaklig måltid önskar Kenneth Åström & Kerstin Lööf